Zdravím.
Dostal se ke mně zesilovač Magnat Classic 360 Rapbull, tak jsem si řekl, že ho vyzkouším. Zapojil jsem ho jako ostatně deset dalších zesilovačů - napájení přes pojistku na baterii, odtok na kostru, REMOTE na 12V z miniISO z autorádia (starší Blaupunkt Saint Tropez RCM 168, nechtělo se mi ho vyhazovat - z konektoru jdou zároveň i 4 RCA samice). Dvě třípásma od Magnatu na 3. a 4. kanál, woofer od BullAudio na můstek 1. a 2. kanálu. Ale nehraje to. po zasunutí RCAček se rozsvítí červená kontrolka PROTECT, ale zelená POWER ne. A nehraje to. Z rádia signál jde, to jsem zkoušel na normálním 230V zesilovači v garáži. Ale zesilovač nic. Zkoušel jsem drátek od 12V do REM, kabel od REM na 'remote antenna' na napájecí koncovce autorádia a nic. Nejde mi do hlavy, že červená kontrolka svítí a zelená ne. Čekal bych, že kdyby byl zesilovač spálený, tak nesvítí ani jedna. Ale nejsem profesionál, spíše je to hobby
Nenapadá vás někoho, v čem by mohl být problém? Vyhazovat se mi ho nechce, říkal jsem si, že překvapím synovce a namontuju mu to i s rádiem a reproduktory do trojkového golfa, zkazilo by mi to radost. Děkuji.
Taky jsem si říkal, ale pak mě udivilo, že pojistky na zesilovači i pojistka na napájecím kabelu jsou v pořádku. Jak říkam, s elektřinou nemám nic společného. Na kolik by vyšla oprava? Jestli to má tedy cenu. Jak znám opravy televizí, tak je občas lepší koupit novou a ještě na tom ušetřím. Každopádně je to škoda, bylo mi řečeno, že pro nenáročného posluchače je to ideální řešení jak finančně, tak hudebně. Každopádně díky!
Tak změna... Napájení jsem navedl na 12V drátek vedoucí z rádia. A rozsvítila se i zelená kontrolka a konečně to začalo hrát. Ale, heh, pouze pár vteřin. Pak zvuk i kontrolka začali kolísat a zesilovač se nejspíš vypnul, nesvítila ani jedna kontrolka. A rádio hrálo dál. Nechápu.
Každopádně protect svítí vždy, když je nějaký problém. To nesvítí jen tak. Každopádně první prověř zda na remotu a + máš opravdu 12V, když je zaplý rádio. Pokud jo a nemáš to nekde ve zkratu, ten zesík je špatnej. Možná máš ale někde jen příšernou kostru. Kostru nepodceňovat!
No, pánové, díky za rady. Je mi trapně, byla to opravdu ta kostra. Už to šlape jak na E55. Ještě jednou vřelé díky!
Zkontroluj si napájecí kabely k zesiku a potom kabely k reproduktorum jestli nejsou seklý na kostru vozu nebo spojený. Dá se to změřit pokud máš čím.
Zkus odpojit ten subwoofer. jakou má ten subwoofer impedanci? na 2 Ohmech by ti v můstku na 1 a 2 kanálu nemusel být zesik stabilní. A pak taky pokud to vše bude fungovat po odpojení subu tak je to jasný, ale pak může mít subwoofer taky v háji kmitačku a muže mít těch pár závitu spojených a ma tím pádem menší impedanci než by měl mít. A pokud to nebude fungovat tak máš asi v háji zesilovač. Upřímnou soustrast pokud to tak bude.
Babu28: schválně si přečti příspěvek #8
Sem rád, že ti to k něčemu bylo.-), ale pokud jde o tu kostru a celkově napájení. Nezapoměn, že bys měl mít přívodní kabel cca 10mm2 (pokud máš jen tenhle zesík v kufru a táhneš to od motoru) a stejně tlustou i kostru. Pokud kostru netáhneš od baterky, ale chytaš se někde v kufru, doporučuju pod šroub na pásy a nezamomen to poradne na plech obrousit, at ta kostra je skutečně ok.