Diskuze k projektu: Reprosoustavy [Peerless 831882 a Seas 27TBF/G + Monacor WG-300]
Pěkný. Fakt pěkný, tohle bych rád slyšel. Zdejší průlom je nepochybně to měření, pokud vím, jsi první, kdo tu něco takovýho vystavil.
Co jsou ty "věci" mimo osu na 3,5 a 9,2 kHz? Po tom jste nepátrali?
Díky chlapi, byla s tim fakt mr.ačka, ale zní to skvěle, jedna věc mi tam ještě ale ještě vadí. Přechod vejška-waveguide neni ideální a při projíždění generátorem, to tam lehce poprdává, takže to ještě potřebuju pořešit a bude hotovo.
2 MaBat ... na 3,5kHz nevim, co to dělá, ale na 9kHz to dělá to RLCčko na vejšce. Stahuje mi hrb v ose a mimo osu dělá propad. Možná to přeorganizuju a to RLC šoupnu na ten mimoosovej hrb na cca 13kHz. Ale je to paráda 
to jsem taky chtěl napsat. postav je vedle sebe a blejskni 
takhle nějak
http://audioweb.cz/vase/maxoaudio2-01.jpg
ee, mam to zas rozebraný kvůli tomu zatěsnění, ale co jsem zjistil, že ucpáním zaniiknou ty minipropádky kolem děličky 
A zas dohromady to dám bůhví kdy, nemám vůbec čas, řešim diplomku, chýlí se mi studium ke konci, tak nechci nic riskovat.
editoval mirulu (14.03.09 21:19)
Myslíš, že jsem silikon nezkoušel? To nepomáhá, to je prostě tenká vrstva, ten wg je těsně u grilu, to nemáš šanci tam dát nějakou vrstvu. Chci zalejt žebrování wg nějakou pryskyřicí, na to případně už dát ten silikon a to se opře už o plochu příruby a ne v podstatě o hranu konce wg.
Tak skoro nemlich takovou budku bych potřeboval na surroundy! Designově super ta - vejška s WG a zapuštění, mmm
Ale to pírko se k tomu podle mě esteticky vůbec nehodí; každopádně to máš pěkný! ...že ses ani nepochlubil, cos tak potají kutil 
konecne niečo nového HDS...
len som cakal že od seasu sa odrazíš trochu dalej aj ked ja som to nepocul.Zas bude subik... co to bude tento krát?
editoval mechanik (15.03.09 20:09)
tak pod pokličkou to zase nebylo 
já bych si jako efekty představoval teda něco levnějšího.... nějakýho TB do pidi bedny.
pokud bych příště dělal efekty tak bych se udíral touto cestou.
Fakt nepochopím, čím ti vadila LAByna, na doma už to musí bejt solidní dělo. Bedna jako bedna, neměls zas tak velkou. Přeci teď nedowngradneš? A nebo to bude na opačnou stranu proti trendu - upsizing pěkně s vlnkou na závěsu? 
2 Zorg, tyhle malý bedýnky nejsou určený pro mě, já si brousim zuby na něco většího, a k tomu muj subík. O pokoj vedle budou hrát tyhle prcci s novým subíčkem
. Jenom nastřelím .... 8" basák s 12" pasivem 
Hlavně ten vejškáč v tom WG hraje úplně jinak, od 2kHz je fakt nářezovej, čisťounkej, jak mu narostla citlivost a já jí zas sundal
Ve skutečnosti elektricky má klesat pořád už od nejvyšších výšek. Ostatně to jde vidět na net2 průběhu
editoval mirulu (15.03.09 8:58)
To je pravda, zmiňoval se, že to dělal, a že se s tim pěkně fázově natrápil kvůli tomu pírku
. Mezitim jsem se s tim já už taky pral a tiše jsem mu záviděl, že už to má hotový
. To já to pak předělal na waveguide, ale to se zas změnila celá chára, tak jsem jel úplně znova no.
Naozaj pekný projekt. Nenápadne vyzerajúce sústavy ukrývajúce kopec práce, kiež by som si aj ja tak rozumel s meraniami a kiež aj mne by to tak vyšlo. Každopádne som motivovaný sa do toho dať. Ďakujem a chválim ešte raz!
Nemám s tím nic společnýho 100% potvrzuju
je to checkovina (peerless+tendle kovovej seas) ... Hodnocení mini projekt ze dvou poměrně pro mne dost problematickejch repráků... vyhýbka by nešla o moc jednodušeji kvůli prasečinám co nahoře dělá ten peerless, ale výsledek je sfázovanej a rovnej a to je to hlavní dobrá práce ...... ale speciálně za úpravu 27TBFCG s WG300 dávám 1* zrovna u tohodle repráku to smysl má ... je dobrej dole a WG mu ještě více pomůže ...
Hodnotím pěkná a poctivá práce tohle má smysl Milane... vezměte si z Mirulu-a příklad a přistupujte k tomu kluci takhle... měření je opravdu nezbytná věc a vidíte že se k tomuhle pěknýmu výsledku může dopracovat každej když to bere alespoň trošku vážně.
Matbat: Ty věci mimo osu jsou vlastnost použitejch měničů.. nešpekuluj a něco už raději konečně postav chlape 
editoval dawsoo (15.03.09 15:23)
Davide, ten vejškáč je kolem 2k fakt supr, až moc mi přijde, když jsem měřil zkreslení, tak se to po děličce náramně vyčistilo. Ten peerless má zrovna těsně před 2k bordýlek na zkreslení a do toho když přijde hned něco, to má zkreslení o skok jinde, jde to slyšet.
editoval mirulu (15.03.09 21:21)
Mirulu:
Já bych dal raději přednost textilu 27TDFC... ten je dole na tom podobně dobře ale nahoře nemá zdaleka takový velký problémy (projevující se hlavně zvukově na měření to vidět není tak dramaticky) Ty grilly a ten průhlednej bazmekpřed kalotou pod grillem to je to hlavní co ty seasy předem diskvalifikuje do top projektů (rozostřenej tupej zvuk nahoře) všechny kovový a slušný vážněji míněný měniče mají pořádný difuzor... proč je tomu tak o tom píše vcelku srozumitelnou řečí např. třeba Velký Bobo ve stavíme reproduktorové soustavy.
Rozepsal jsem se z důvodu že čirou náhodou jsem současně stavěl bedny z těch samejch repráků doplněný basáčkem na 3p,a ač jsem se snažil odvést práci na 100% výsledek je limitován i při precizním vyladění právě těmito měniči... Jsem s nárokama hodně vysoko, tak proto se ti to třeba bude zdát přehnaný,ale je to prostě tak nemohu si pomoci.
editoval dawsoo (15.03.09 18:53)