(upravil little 24. 2. 2009 23:15)

Téma: Recenze Creative Gigaworks T3

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti … mitstart=0
Nebudu se vyjadřovat nad kvalitou recenze, chci jen říct, že mě zaujala hned v úvodu.
Cituji:
Jde o subwoofer, ve kterém je jeden aktivní reproduktor a zbylé dva jsou tzv. pasivní zářiče, tedy basové reproduktory bez cívky. Jednoduše řečeno je tam jeden reprák a ty druhé dva po stranách, to jsou jen membrány. Pomocí vnitřních tlaků dokáže ten jeden reproduktor rozhýbat i zbylé dva "falešné", tudíž to má znít hlouběji, přesto dobře. A nefunguje to pouze na papíře a
v propagačních materiálech, ale i ve skutečnosti. V uzavřeném subwooferu by podle mých informací měl být jakýsi plyn, takže otevírat bych to nedoporučoval.

Jakýsi plyn? To mi neříkejte, že výrobce těsně před připevněním modulu se zesilovačem napustil vnitřek subwooferu "jakýmsi plynem"? Jede autor na plynu, nebo se jedná o pravdivé tvrzení a ten plyn (jaký?) se uvnitř opravdu nachází? Není to metan? lol

Podívejte se i na konec recenze, kde autor srovnává Creativy se studiovými Fostexy. Povinně přečíst.
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti … mitstart=3

smile

(upravil chyna.cz 24. 2. 2009 22:29)

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

podle mě by to nemuselo hrát zle , kdyby se satelity vyměnili za bedničky s 5"+0,75"nebo 1"
k plynu asi todle: určitě to není dokonale vzduchotěsný takže bych se nebál , že tam je nějaký plyn. i sám autor píše"je tam údajně bla bla bla"
ale jo, za 6 tisíc mít aktivní sub se zesilovačem a jen dodělat minibudky je myslím dobrý nápad smile

Web

(upravil little 24. 2. 2009 23:15)

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Co když je uvnitř propan butan a majitel je zvědavý kuřák? lol

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

tak pokud nebude mít při rozebírání při ruce hasicí přístroj ,tak má o zábavu postaráno lol

Web

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Borec recenzent. smile

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

To je tak když nechaj dělat recenze někoho kdo tomu vůbec nehoví, a nenechaj dělat recenze někoho kdo by o tom produktu fundovaně nemohl napsat nic dobrýho. Páč záporný recenze se na těchhle portálech jednoduše nevedou. Taky jsem psal recenze. Už to nikdy dělat nebudu. je to tak trochu nahovno.

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

little, příště nezasírej fórum a šoupni to rovnou do hlodníku lol

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Že to vůbec řešíte, tak dopadnou skoro všechny recenze na PC bedýnky, ale těm lidem je stejně jedno, co si nakonec koupí, protože jsou už z těch MP3 mobilů a podobných kravin úplně hluchý... Někdo má strop Bobovy bedny, někdo Creative, no.

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Pánové, jsem zde, můžete mi to vysvětlit, jak jsem neschopný - chci slyšet tedy, co v tom subu je, víte to někdo?

Předem si ale přečtěte toto téma ne Electrozone - http://www.electrozone.cz/viewtopic.php … light=slam

Tam jsem se radil, převážně si všimněte příspěků od kexika - tento člověk, za ty tři roky, co ho znám, se nikdy nemýlil, nikdy neporadil špatně. Toto by tedy bylo poprvé.
Audioweb, pokud vím, je web bastlířů reproduktorů. Chodí sem tuším nunu z Ezone, jenže ten asi repráky nedělá. Zajímal by mě jeho názor.

Ale prosím, vyjádřete se tedy, tady mě máte, autora.

Web

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Ale on snad nemyslel plyn jako nějaký typ plynu, ale obyčejný vzduch, ne???

(upravil mindwarp.cz 25. 2. 2009 17:59)

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Obyčejný vzduch je ve všem. Není náhodou vzduch také plyn? Vysvětlete mi někdo tedy, jak ten jeden reprák rozhýbá ty zbylé dva. Být to krásně odvětrané a být v tom díry, nebude to dost dobře možné.

A druhá věc, co mi vadí je, že Little mě napadá, aniž by podal protiargument. Tak třeba to srovnání s Fostexy. Já říkám, proč ne? A víte proč? Protože je přeci známá věc, že pokud mám nějaké repráky, zdá se mi, že hrají skvěle, tak hrají skvěle jenom do té doby, pokud vedle nich nepostavíte lepší. To je holý fakt a z toho jsem vycházel, byla to moje pomůcka, jak přijít na nějakou chybu. Nemám netopýří sluch a zatím nemám ani elektret, takže co jsem měl asi tak dělat?

Jestli tedy chce nějaký Little tímto útočným způsobem reprezentovat lidi z Audiowebu, tak je mi vás líto. Proč to dělá? Na Electrozone, pokud se tedy zmýlím, lidé mi rádi ochotně poradí, vysvětlí mi to, nesežral jsem šalamonovou hovno, abych byl neomylný (to je jedině kexik smile. Proč mě napadáte, když jsem vám nic neudělal, raději mě tedy prosím poučte a pojďme diskutovat v klidu.

Web

(upravil Dismembered 25. 2. 2009 18:04)

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Problém je, že v recenzi je napsáno, že se nedoporučuje otvírat bedny z důvodu úniku jakéhosi
zázračného audio plynu - to je nesmysl. Samozřejmě vzduch je plyn a otevřením ozvučnice se nic nestane - žádný zázračný audio plyn nám neuteče.

little opravdu reprezentací audiowebu není smile

Edit: Už vidím, kde jsi vzal plyn a "nemožnost" otevření ozvučnice bez poškození subu. Kexik ale nemyslel fyzické otevření ozvučnice, ale typ ozvučnice (otevřená, uzavřená, bassreflexová atd.).

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Je to celé podezřele dobře utěsněné. Já to nechtěl zničit, proto jsem to neotevřel. Buhví, co tam uvnitř je. Třeba se nic nestane, třeba ano. Tvrzení s plynem je převzané od kexika a nepřipadá mi zase jako nějaká radikální chyba raději lidem říct, ať to neotvírají. Mohlo by se něco stát - třeba ne, třeba ano. Přišlo mi lepší lidem říct, ať na to nesahají, když je to tak drahé a je to celkem slušné - ačkoliv jsem původně uvažoval si ten sub nechat a dát si ho v Fostexům, tak právě po tom srovnání jsem si to rozmyslel. Je to dobré, ale ne zas tak moc jako studiové subwoofery za 10 a víc litrů.

BTW, na základě dvou tří slov mě de-facto odepsat, to je přeci svinstvo, ne? Já se snažím a no jo, přijde tam člověk co staví repráky z fóra, které se zabývá stavěním repráků a dělá ramena. Nechápu proč.

Web

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Celé tvrzení s plynem je nesmysl, jedná se o vzduch, takže pokud můžeš, z recenze ho smaž. Kexik mluvil úplně o něčem jiném (viz můj přechozí příspěvek). To, že jsi to nepochopil, pramení z neznalosti elementárních základů.
Někomu prostě vadí, že si přečte recenzi, která je psaná od někoho, kdo nezná základy oboru.
Třeba mně je to úplně jedno smile

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Nevím proč se tu takové věci řeší. Tyto repra jsou mimo záběr našeho fóra [čti kdo by si to tu koupil]. Samotná recenze mi nepřijde že by si zasloužila vyjímečnou kritiku. Prostě normální recenze z běžného PC webu, pořád lepší než mocný a vznešený styl S&V. Alespoň z ní vyplývá že jsou i lepší věci.
mindwarp: podívej se na http://audioweb.cz/vase-michal6.htm , princip konstrukce je stejný. Jen je to zvukově o 2,5 galaxie dál a žádný plyn k tomu není potřeba smile. Littla opravdu za naší reprezentaci neber, je taková skupina sama pro sebe.

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

mindwarp.cz: Předně si vyhledej a přečti co je to passive radiator (pasivní zářič, pasivní membrána), zjednodušeně svou poddajností nahrazuje bassreflexový nátrubek a otevřít to klidně můžeš, nestane se zhola nic. Že je to podezřele dobře utěsněné je normální, to by měla být každá bedna.

(upravil mindwarp.cz 25. 2. 2009 18:19)

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Dismembered: nj, on Kexik je slovák a můžu mu občas blbě porozumět...ale co se týče PCT, tak to nikdy nebyl odborný audio magazín, různé narážky na pro-audio a detailnější zkoumání jsem tam dotáhnul já - a upletl si tak na sebe bič...občas prostě nevím, tak se radím a na ty lidi co mi radí spoléhám...

je fakt, že Ezone není zaměřená na repráky, Audioweb asi jo, minule akorát nunu házel nějakej odkaz sem a myslím, že tady také bude hodně schopných lidí...
tak bych třeba rád, kdybych sem mohl občas zajít a poradit se i tady...věřím, že tomu tady hodně lidí rozumí...
ale nevím, třeba to tu moderujete brutálněji a není tu pro takové konzumní věci místo...

Web

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Člověče, neberte to tak doslova. Já jsem tento thread bral spíš jako legraci, nic vážného tu nehledejte. Vaše recenze na sestavičku reproduktorů je jedna z nejkvalitnějších, jakou jsem na PCtuningu četl. Měření frekvenční odezvy jsem snad ještě u žádného testu neviděl. Ovšem, jak jistě víte, čím je recenze kvalitnější, tím více vyjdou najevo tyhle banální nedostatky, kterých by si v nekvalitní recenzi nikdo nevšiml.
Mě ve vaší recenzi vadí v podstatě jen dvě věci:
1) Nepodložené tvrzení, že je v ozvučnici plyn
2) Poslechový test se studiovými reproboxy Fostex-bylo by fajn je otestovat na nějaké další hudbě, než jen moderní hudba o Katty Perry. Zařadil bych do testu třeba i nějaké sountracky, sledování filmů, efekty ve hrách... Vy jste v podstatě ony Creativy kompletně otestoval, ale už jste se neráčil tímto komplexním způsobem otestovat i Fostexy. Možná to vidím příliš jednoduše, ale udělal bych na stránce, kde srovnáváte Creativy s Fostexy (již výše zmíněných) několik částí.

Nikdo vás tu neodepisuje. Jak už jsem řekl, recenze jako taková je velice kvalitní a právě o to více vyniknou tyto banální "nedostatky". smile

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

mindwarp: To je rozhodně dobrý přístup a věřím, že se dočkáš i uznání publika. Pokud tě i audio zajímá,
tak se určitě něco rád přiučíš a tvé recenze pak budou zase o třídu (dvě, tři...to už je na tobě) výš. Audioweb je dobrý zdroj, kde začít hledat informace a naučit se základy - spoustu už tady toho bylo napsáno, stačí zkusit hledat.

Re: Recenze Creative Gigaworks T3

Little: Jsem rád, že se Vám ta recenze zdá celkově kvalitní a že jsme si to vyjasnili. Snažím se všechno, co se týká na PCT audia, neustále zlepšovat, sám od sebe, nikdo mě k tomu nevede.

Ten plyn vyhodím, to není problém, editovat to můžu.

Jinou hudbu jsem na tom poslouchal, víceméně tu svojí (viz. mindwarp.cz), ale i nějaké klasické hity, Queeny, Bowieho a tak dále. Tyhle staré kytarovky ale nemají moc zřetelné kopáky toho stylu, co jsem chtěl slyšet, abych si poslechl ten sub na max výkon. Katty jsem tam uvedl proto, že to dobře zaměstnává ten basák, který je celkem rychlý - no a protože teď zrovna nemám mixák, musel jsem synchronizovat ručně na dvou počítačích tu jednu skladbu a byl jsem rád, že jsem po pěti minutách sesynchronizoval alespoň Katty - každé PC vykazovalo ve výsledku o pár ms jinou latenci, hrůza.

Nestihnul jsem do testu sehnat nějaké uznávané testovací Audio CD. Ono jich je pokud vím dost, různí lidé mají své vlastní s různými druhy hudby. Tak se chci zeptat, když už to tu padlo - víte o nějakém uznávaném testovacím Audio CD, které je speciálně děláno na odhlalování nedostatků beden?
Já něco na netu našel, ale byly to buď nějaké testy jen na basy a nebo nějaké podivnosti. Snad něco takového oficiálního existuje. Prosím o konkrétní tip, pomohlo by mi to do příště.

Jinak Fostexy už mám skoro rok, mám je naposlouchané a vím, čeho jsou a nejsou schopné a vím také, že to nejsou nejlepší repráky na světě. Ale zatím byly vždy ve všem lepší, než cokoliv jsem testoval. Hrají pěkně kriticky a suše, dobře se mi na nich míchá. Pěkné je, že i na minimální hlasitost jsem schopný udělat dobrý mix, je to fajn. Ale chci si je změřit elektretem, pak budu mít lepší představu. S těmi měřeními ale přijdou další problémy, no nechám se překvapit, radši na to nemyslet.

Měření frekvenční odezvy jsem také u žádného testu repráků neviděl. Jestli je to v časopisech jako S&V, to nevím, nečtu je, třeba to bude český unikát, co já vím. Když o to pár čtenářů projevilo zájem, udělám to, konkurence to nemá a mít asi nebude, jedině že to ode mě okopírují. A ani nemají téměř žádné testy audia, já to tu vzal do rukou a snažím se, aby to bylo respektované a nějak to vypadalo. Ale jsem na začátku, čeká mě ještě asi dost práce.

BTW, co si tykat? Já jsem si nějak zvyknul lidem na PCT v komentářích vykat, protože si čtenářů hodně vážím, ale jinak raději lidem tykám wink

antonio: Jasně, už mi to začíná být jasnější. Ono snad ve výsledku stačí, že jsem řekl, že tam nejsou tři 6,5" repráky, to by hrálo asi dost jinak a asi špatně.

Dismembered: Jj, já vim, "hledej, probírali jsme to", to znám z Ezone smile Je to fakt, ještě to tu projdu. Třeba terminologie není moje silná stránka skoro v ničem, tam mám ještě co dohánět.

Web