Téma: ESI Julia

Dobrý den, vlastním tuto kartu a v programu Julia v 1.23 mi nejde nastavit samplovací frekvence větší než 44100 Hz. Jakmile zvýším frekvenci, tak se nahrývka začne zrychlovat, při 192000 je rychlost totální. Ví někdo jak na to? Měl někdo podobně problémy?

Re: ESI Julia

Omlouvám se za to, že zasahuji do tvého tématu... Ovšem moc rád bych věděl, jestli má význam upgreadovat moji stávající SB Live! 5.1 za novější kartu.
Nebudou to vyhozené peníze?

Re: ESI Julia

Záleží na tobě a na funkci, kterou chceš využívat. Píšeš, že máš 5.1 kartu, tato karta je pouze stereo. Jestli máte zvukový 5.1 systém, tak je tato karta pro tebe nepoužitelná. Pokud vlastníš pouze stereo system, tak je tato karta nejlepší řešení!

Re: ESI Julia

Ano využívám jen stereo, momentálně sluchadla HD 595 smile. Jen mě zajímá jak velký posun to bude oproti stávající kartě SB Live!...

Re: ESI Julia

Martine, jednoznačně to poznáš. Ale nějaký metr na zvukový posun tu nemám smile

Re: ESI Julia

blejte, je potreba to zaskatulkovat do obligantnich "trid", pak tomu rozimu kazdy.

"O tridu lepsi"
"Minimalne o  dve tridy lepsi"
"Lepsi tak o sedumcelychctyricetdva tridy..."  smile

Martine, ja treba velmi slysel na 555kach prechod z podobne lowcost zvukovky na hloupou UCA202. Subjektivne ubylo vysek, ale to nebyly vysky, co ubylo. Nejnizsich basu pribylo, vyssi se zpresnily. Stredy lepe kresilly prostor.

Proste se da shrnout tak, ze posun toho zvuku byl na vsech frontach znatelny.

Re: ESI Julia

jo, ale to pořád neřeší muj problem.

(upravil lada 20. 1. 2009 20:00)

Re: ESI Julia

To je těžko, kdy si vlákno jako zakladatel sám zaspamuješ ve spolupráci s moderátorem... wink

Je to zobrazení resp. přepínání vzorkovací frekvence zdroje - co tam potřebuješ měnit? Případné převzorkování lze udělat v přehrávači, třeba ve foobaru je resampler, nebo lze stáhnout chytřejší resampler "Secret rabbit code" či jak se to jmenuje. Zatěžuje dost procesor, zda to má přínos, si snadno ověří každý.

Re: ESI Julia

Martine, založ si vlastní vlákno na výběr zvukovky. Tam ti rád poradím, sem dávám už pouze omluvu pepeqovi.

Re: ESI Julia

lada napsal:

Je to zobrazení resp. přepínání vzorkovací frekvence zdroje - co tam potřebuješ měnit?

Mě to právě nejde změnit, jakmile změním vzorkovací frekvenci, nahrávka se začne zrychlovat. Čím větší frekvence, tím větší rychlsot přehrávání. Bez problémů mohu poslouchat pouze na 44100Hz. Nevím co s tím.

Re: ESI Julia

Přehráváš muziku navzorkovanou na 44,1kHz a JulaPan ji správně zobrazí a použije, tak to má být. Není třeba explicitně nic měnit. Párkrát se mi stalo, že při příchodu zvuků s různou frekvencí (třeba videoklípek, kvokání windows atd) zůstala přeplá nějaká nevhodná frekvence, pak mělo smysl vrátit správnou (stačilo vypnout-zapnout auto), ale jinak fakt nemá smysl na to sahat.

Re: ESI Julia

Jestli to dobře chápu, v JuliaPan se automaticky frekvence nastaví podle frekvence nahrávky. Já to nastavoval víc. Už vím jak na to. Děkuji

Re: ESI Julia

ve foobaru si nastav resempler na 96khz kdyz chces hrat na  96khz...

Re: ESI Julia

a jak to v tom foobaru nastavim? Podle návodu jsem do tý složky dal Resampler (Secret Rabbit Code) v1.03 a vidim to v components, ale jak to nastavit?

Re: ESI Julia

dej screenshoty toho co vidis... takhle ti tezko poradim... kazdopadne to tam nekde je smile

(upravil lada 21. 1. 2009 10:25)

Re: ESI Julia

Vpravo jsou dostupné (Available) DSP. Přesunutím vlevo mezi Active se DSP začne uplatňovat při přehrávání. Konfigurovat lze pouze aktivní pluginy. Pokud chceš v pluginu něco nastavit, tak si vlevo najedeš na aktivní plugin (konkrétně na Rabbit) a stiskneš nahoře "Configure selected". Dál už je to jasné, alespoň pokud jde o frekvenci.

Smysl si zvaž sám. Pokud mezi původním a resamplovaným zvukem neuslyšíš rozdíl, nemá resample smysl, zbytečně zatěžuje procesor. Nebo se potřebuješ dostat na jednu konkrétní frekvenci na digitálním výstupu?

Něco málo chytrého k tématu upsamplingu třeba zde: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewforum.php?f=55

(upravil pepeq 22. 1. 2009 16:31)

Re: ESI Julia

Díky, už to jede. Do 96KHz v pořádku, ale při vyšší frekvenci se nahrávka zase jenom zrychlí a neni nic slyšet. Jedině, že by to už nedával procesor, ale 3,2GHz C2D no nevim. Spíš by mně zajímalo jak nastavit EQ, případně kde stahnu nějaké předpřipravené nastavení. Už jsem našel i přednastavený eq.

Re: ESI Julia

Ještě nechápu, jak je možný, že ta Julia hraje tak krásně, i když jsem zatim nikde nenastavoval eq. To u starý Terratec se to bez eq v ovladačích nedalo poslouchat.

(upravil luta 1. 2. 2009 13:53)

Re: ESI Julia

jsem trochu OT, nu což smile

to Michal :

Martine, ja treba velmi slysel na 555kach prechod z podobne lowcost zvukovky na hloupou UCA202. Subjektivne ubylo vysek, ale to nebyly vysky, co ubylo. Nejnizsich basu pribylo, vyssi se zpresnily. Stredy lepe kresilly prostor.

K té UCA202, to má zvuk tak slušný na tu cenu? Nejdříve se mi velmi líbila na použití k notebooku, ale
trošku jsem k ní hledal nějaké info a vypadá to, že uvnitř je spotřebkový (ale slušný) DAC pcm2702 nebo 2902 od Texas Instruments a na výstupu jsou  OZ 4560 a line out JRC21xx.
Na ten PCM teda už nějakou dobu čekám jako na sample od TI, ale asi nic nedojde sad

Web

Re: ESI Julia

Proč jak blázni všichni resamplujete? Kvůli filtrům v DACu?