Diskuze k projektu: Reprosoustavy [Seas L12RCY/P a 27TBF/G]
Jinak kurva dobrý, čeče!!!! TAKHLE se to má dělat, ne žádný mrdky z lamina. Měniče jsou OK, výhybka taky neni nejhorší (lepší než od oka), ale na těch škatulích ses vyřádil, to se mi fakt líbí.
1*
Prvé bedne a hneď z betónu. Paráda
1*
Ale jo, pěkné.
Super designovka. Pěkný zpracování, dobrej nápad. Jednoduše - je to hezký.
Zaslúžiš si cenu za origo dizajn roka. Fakt nádherná, asi aj krvopotná práca!!! Pekný lak, super tvar-to si sa naozaj zapotil, ten zelený bordel je naozaj za trest brúsiť, k tomu fajné komponenty. Čo dodať?
Škoda, že sú také malé-chcelo by to poriadne vajčiská, ale dávam za 1! Nech ti to pekne hrá!!
Libi se mi to. Nicmene bych asi zapustil stredobas i za cenu nutnosti upravy priruby vyskace. U takhle designoveho pocinu je to skoro skoda, nechat ho venku...
Děkuju všem za pochvalu a hlavně Tondovi, že to vyvěsil.
#7 Broušení zeleného bordelu byla už ta lepší práce. A větší bedny budou, ale ne betonové vejce (70l pro L26 už je trochu hodně)
#9 Zapuštěnej středobas není, kvůli použití konkrétního projektu a mojí neschopnosti udělat si vlastní vexli, jinak bych ten kus plastu klidně odfrézoval.
Bydlím v baráku a peněz na rozhazování moc nemáme (takže beton bývala dost častá dovolená) a táta dělal betonáře na temelíně nějakej ten pátek. Ale nic na tom není, jen udělat tu správnou hustotu, nalít do formy a zvibrovat (Ne moc ani málo. Když je to málo, tak vám zůstanou vzduchové bubliny a když je to moc tak se začne dělit písek od cimentu a to taky není úplně ono.) A něco o cimentu jsem se dozvěděl i ve škole, ale to byly jenom obecný věci.
Edit: Beton je plastifikovaný (není zapotřebí tolik vody = zvýšení pevnosti)
Přední stěna je silná cca 4cm, zbytek 3cm.
editoval respect (14.10.08 10:00)
Klobouk dolů, tohle je paráda 
já dávám plnej počet bodů do pomyslnýho TOP10 DIY Audioweb 2008. Naprosto fascinující!
fotočka beden s paletou má taky hloubku
vyjímečné - za jedna
Ako nazval autor vajíčka sú v skutku precízne spracované, ozvučnica z betónu je samozrejme z hľadiska tuhosti a pevnosti super, síce gravitácia urobí svoje na váhe, ale projekt hodnotím za 1*, verím, že zvuk stredo/výškovej sekcie bude kvalitný.
ja ale nerozumiem prvej fotke. ma zmiatla hned na zaciatku...to sa ti nepodarili tamtie..alebo si ich nechaval vyzriet
? ale inac je to totalna pecka - proste 1.
Tak napad tu uz bol skor na to sklo. Inak mas to nadherne. Fakt sa Ti to podarilo. Akurat by som vynechal to cervene pod stredobasom. Najprv som si myslel ze to mas tam odlupnute. 1*
Fakt pěkně odvedená práce, taky jsem chtěl vyrábět soustavy z betonu, ale nakonec jsem to vzdal už při výrobě forem. Akorát drobná poznámčička, koukal jsem na odhmotňovací hroty, já je mám také pod repro QUIS S3 (cca 20kg) po dvou letech jsou jejich špičky totálně KO
nevim, kolik váží vajíčko, ale 7kg na tenhle hrot je už za limitem. Pro další adepty betonbeden doporučuji použít fibrex vlákna.
Parada, smekam. My ted pracujeme s Alesem Bilym na bednach z liteho kamene s excelama, takze si s fornou taky pekne uzijeme
.
Dr.C: co je to za material ten litej kamen? A z ceho budete delat formy? Teda jestli to neni verejny tajemstvi
roto: no ja mam ty hroty uz v haji ted, ale nemyslim, ze by to byl zas takovej problem (jsou jen trochu min spicaty)
jozy: prvni kus se opravdu nepovedl a skoncil v zavazce (chybama se clovek uci)
Moc hezké! I osazení se mi líbí., provedení taky super. A jen tak mimochodem, copak je to za svorky?
Ty jo....dávám 1*. Já bych se na to vykašlal hned u té první fotky
. Té práce kolem broušení... smekám.
editoval staraudio (18.10.08 13:13)