Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Ne vždy jde o to aby bedna řvala ale je jistě dobře že tu vlastnost zmiňuješ. Jinak je jedno kde se to vyrábí pokud si zadavatel dokáže ohlídat kvalitu. Tu já komentovat nebudu neb jsem to v pazourech neměl ale dle ostatních zde to nevypadá zle a ani zvukově to není špatné.

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Zadavatel to má totálně v píči a je mu šumafuk, jaký tlumivky a bipoláry tam žlutá držka nacpe, zajímá ho jen cena.
Na středobasech to má při vyšších příkonech zkreslení jako prase, protože to miniaturní jadérko v basové tlumivce je cobydup přesycené. To samý na výškách, tam se ale první začne tavit výšková tlumivka /pokud  to dřív neodsere výškáč/.
Ty štítkové příkony jsou tam absolutně nereálné a nejmíň 100% nadsazené. Problém je v tom, že lidi to připojí k zesilovači či receiveru, který ten štítkový výkon opravdu má, trochu to vyhulí a pak se nemůžou vynadivit, že půl bedny shoří jak papírovej čert.
Ty bedny nemají ani polovinu hodnoty beden z TVM, o užitné hodnotě nemluvě.
Co je mi platná charka jak když střelí, když mi při každém větším osolení shoří výšky?

Web

(upravil Starter 5. 8. 2008 8:54)

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Jenže ono je to vždycky tak, vždycky má značka levné výrobky (ty horší, plechové koše adpo) a pak lepší výrobky. Já viděl na netu repráky od Heco od řady Clean a celkem masakr smile Ale jde o to že Heco i za pár tisíc dokáže vymyslet a nechat postavit bedny které opravdu hrají, zabalit, a prodat se zárukou 5let. Třeba taková sonka za 3-4 tisíce to je humus.
Tvm za 4tisíce taky nic moc a ještě k tomu vypadají ty bedny otřesně. Ale zase já jsem Hecům naložil pořádně a neměli sebemenší problém ani žádné zkreslení nic. Ale posrat se mohou žejo to je jasné, ale celkem pochybuju o tom že dají 5 let záruku na bedny kterým se pravidelně ukmitávají přívody i po normálním poslechu. Jedna věc je jednou za měsíc pustit si budky na chvilku nahlas. A další věc je dělat s nima každý den diskotéku pro sousedy, na to stavené nejsou.

Já mám buď nějaké speciální a nebo nevím. Mi nic nehoří a vše jede jak má. Ono aby člověk měl doma opravdu kvalitní bedny které nehoří a chce záruku a kvalitní zesilovač a kvalitní cd přehrávač. Tak buď musí krást a nebo mít pořádnou výplatu. Protože jak to tak sleduju tak opravdu slušný zesilovač tak někde od 40-50 tisíc cd přehrávač minimálně 10 tisíc a bedny tak 80 tisíc smile Když dám volume na mém zesíku na -15dB tak už TVM začíná řvát a patlat. Když hecům naložím -15dB tak pořád pěkně hrají ale sousedům to nedělá  dobře. Já vím že to zní jako bych byl jejich prodejce, ale není tomu tak. Jen jsem překvapen že ty bedny umí zahrát, a co jako když se poserou 5 let záruka reklamuji a je to. Dneska mi vyreklamují všechno vím to.

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Nojo, jenže bedny z TVM, pokud není obsluha zesilovače debil, dokážou v domácích podmínkách vydržet desetiletí. Nemluvím teď o případech kdy je mlaďoch vytáhne z domu na grilovačku, vohulí to naplno, ještě přihulí basy a vejšky +6dB aby to hrálo víc - vejšky načne, basy možná taky.

Web

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Já ty Heka neslyšel, charka s TVM+lepší vejška jde udělat stejně rovná a to nejsou potřeba žádná kvanta součástek, cenově vyjdou na stejno, kvalita je mnohem výš (jak tu čtu sinclaira) a zahrát to umí kurvaže dobře.

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

No TVM+lepší výška. Já se bavil o továrních tvm za podobnou cenu, případně o starších Teslách měl jsem doma všechnymožné ARSka 3pásma 2pásma repasované výhybky atd.. Ale prostě všechny o proti Heco jen patlaly. Můžete si myslet co chcete. Ale jinak kdyby někdo nabízel budky TVM+lepší výška pořádná výhybka a 5let záruka tak bych to koupil místo Heco ale nikdo takový u nás nic podobného nevyrábí.

(upravil dawsoo 5. 8. 2008 10:03)

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Na 60W zesáku to vydrží v pohodě celej den na vysoký hlasitosti v klidu a bez újmy takže to nebude tak horký (narozdíl od pochybovačů je mam doma a prohlédl jsem si detailně vše) a pokud obecně někdo bedny hulí do limitace tak je blb a to že mu odejdou mu patří big_smile až TVM udělá tovární bednu kolem 3000,- za pár a bude to hrát alespoň takhle, tak možná připustím nějakou diskusi o použitelnosti jejich produkce na domácí poslech... bohužel pánové jak arn 116 tak arn 150 je na měření proti tomuhle plecháči bez šance... o výškách raději nemluvě, protože slovní spojení "výšky od TVM" považuji dnes již za sprosté slovo big_smile A porovnání s DIY kde se neměřilo včetně fáze se bojím že by pro diy  nedopadlo zrovna dvakrát lichotivě.

Antonio:
Tak hoď nějaký měření tu rovnou cháru bych s jednoduchou vyhýbkou rád viděl, s TVM jsem kdysi stavěl taky tak vím co dokážou.Co by se tomu mohlo rovnat či překonat je ve stejný velikosti jen Tonsilácká PP GDN130.Tohle je rovný a má jen jeden peak na 6,5kHz. Budu se asi opakovat,ale z TVM produkce je s nějakými výhradami použitelný imho tohle: ARN116,ARN150,ARN188 Poypropylen ARX 150 Polypropylen. Nehorší co dělaj jsou dle mýho názoru ARV104 a ARN226. Ostatní produkci jako PA a šíra neznám neboť je to kategorie měničů která mě nezajímá.

pro představu ... HECO Victa 200 vejšková a basová část samostatně:
http://img201.imageshack.us/img201/3046/hecovictabasstweeterms2.th.png

Není co dodávat...

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

dawsoo děkuji že si mi to potvrdil že to hraje a má to i nějakou výdrž. Protože mě obyč laikovi nikdo neuvěří.

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Zajímavý, zrovna mluvím o ARN-150, ale 73/8, a třeba oproti L15 to není nějaká obrovská propast, tak jak kvalitní musí být zrovna tenhle žluťásek? Jak to tak čtu, tak snad ještě nad Seasem tyjo...

http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=80155#p80155

Edit: Změřím ti tuhle 150ku samostatně, ale až odpoledne, ultra rovná není, to jo, je to taky papír. Ten žluťásek podle charky snad vypadá na PP, ne?

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Starter kde jsi přišel na těch 5 let záruky? Já jsem na ně dostal teda jen 2 roky smile

(upravil dawsoo 5. 8. 2008 11:25)

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Antonio:
Je to právě taky papír Tondo... u TVM je největší problém obecně s pásmem středů který já osobně považuju za nejdůležitější část pásma (membrány) ony ty charky na jejich webu sice nevypadaj tak zabijácky dokud si člověk neuvědomí stejně jak ty sploštělý charky u Monacorů že to je 10dB na dílek big_smile ... umě to není o prudění ty heca jsou kategorie beden kerá mě defakto nezajímá... byl to jen pokus a zábava (proto to šlo na smetiště a ne třeba do beden) s tím že mě to překvapilo že to není tak hrozný... jsem zmlsanej a hodně náročnej a stavim proto že tovární produkce v cenovejch hladinách který si mohu dovolit nic vhodnýho nenabízí.Jo ten odkaz vypadá slušně to je pravda bylo by zajímavý to porovnat přímo proti sobě.Jinak L15 je uplně jiná liga zrovna včera jsem něco dělal s L15 pro kyselyma a když se s nimi umí zacházet tak jsou to za ty peníze špičkový měniče..

Dunkeráček:
Taky mam 5 let big_smile ale asi jsem o ni přišel tím že jsem do nich vlezl...

Není co dodávat...

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Ty středy to máš pravdu, měl jsem tu 10 kousků klasických 150-03/4 a na středech tak hnusná díra, že jsem je musel vrátit.

Jsem každopádně rád, že jsi tenhle thread postnul a na smetiště nepatří. Jinak, když říkáš, že je to papír, tak teda čumím, takový tvar jsem ještě neviděl, nenechal jsi tam omylem připojenou tlumivku? smile

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

to je ! s výhybkou určitě. podívej se jak se dopolňujou. to není samostatnej měnič to je celý pásmo.

(upravil dawsoo 5. 8. 2008 11:32)

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Je to s vyhýbkou samostatně mi to přišlo zbytečný protože bylo jasný že s vyhýbkou nic dělat nebudu... když si odmyslíš tu vyhýbku tak v podstatě jen narovnáš ty charky... tu vyhýbku jsem tam nechal záměrně aby bylo vidět že to i po týhle stránce je udělaný správně... ta vejška je taky velmi rovná... kdyby se tam udělaly dvě drobný úpravy tak za 300,- tak by to byla rovná bednička jak když střelí... s perfektním sfázováním.

Není co dodávat...

(upravil Starter 5. 8. 2008 12:13)

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Dunkeracek já 5 a je to i na krabici.
Za ty prachy je to prostě slušný kup žáden hnusnej podraz. Jen škoda že meniče se nedaj ničím nahradi pro případnou pozdější modifikaci. Jedině nová přední stěna. Protože budky jsou pěkné. Jen takové budečky výjdou u qisu kolem 2-3 tisíc.
A například já bych tohle asi nesvedl.

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Měniče jsou lepší než budka

Není co dodávat...

(upravil Starter 5. 8. 2008 12:42)

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

No moje se jeví pevně a na poklep sou hluché i kydž výztuha by se hodila a pro pocit možná i lepší br smile
Je to celé kompromis no.

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

No já Vám iluze brát nebudu, ale jako servisák to prostě vidím jinak, no. JBPtech vozí samozřejmě všechny řady od HECO, takže je znám i zevnitř a taky vím, jak se serou. Je to echt Čína, tak mizerný lanka k cívkám středobasů a basů, jako dávají oni, by si ve ValMezu nedovolili dát ani na AROčka do rozhlasu...
V životě jsem neopravoval tolik tesláckejch beden, co za poslední dva roky Magnatů a právě HECO.

Web

(upravil dawsoo 5. 8. 2008 15:01)

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

Leoši čína je dneska všechno... je jasný že pokud příde puboš s kámošema když fotr není doma a vohulí to co to dá plus korekce vejšky basy naplnej, tak ty bedýnky nemaj šanci... big_smile TVM jsou z tohodle hlediska víc než dobrý ale bohužel to dneska už nestačí... i žlutý se zlepšujou bohužel Valmez žije stále v roce 1985 a o tom to je.. Já toi rozumim plně.Jseš  přísnej v tomhle ohedu....stejně jako třeba já zas v trošku jinejch kritériích...

Já iluze nemám už dlouho... stačilo mi že jsem předělával nejednou vyhýbky i u značkovýho drahýho zboží.... nejsem tak naivní že bych čakal že za trojku to bude po všech směrech ideální... všichni výrobci i ti nejlepší dneska šetřej kde se dá... dávno již bohužel ve všech oblastech nejde o kvalitu a trvanlivost ale o spotřebu..

Není co dodávat...

(upravil pistole 5. 8. 2008 15:51)

Re: Testík A předělávka Továrních bedýnek

heco je bedýnka na hraní asi tak do 90db nevím jakej je nominál ale typuju to tak 2-4W trvalýho výkonu maximálně. víc ani v nejdivočejším snu...
Pokud tam budu prát výkon i z blbýho technikse nebo soňáka cca 10% pod limitací tak půjdou kukat velmi brzy ale kdo doma hraje na ptačí budky s takovým vohulem...(hifisty znám takový jen dva - zbytek jsou puboši).