Vypadá to moc dobře ale není tam té vaty moc?
Řek bych, že jí tam je spíš málo... Ale to je můj subjektivní názor.
A abyste mi nenadávali, že jen melu, tak: ARN 226 má Qčko asi 0.7, což je rozumná hodnota, ale spíš do otevřený ozvučnice. Tohle znamená hrb v praticky jakkoli velký bedně.
editoval Frank (25.07.08 22:45)
Zpracování fakt pěkný, ale myslím si, že s Carpowerem SP-252C by byla za podobnou cenu menší a líp (víc) hrající bedna.
No, absolutní humus, tak akorát pro tebe, tak se do mě nenavážej.
editoval Frank (25.07.08 23:47)
Little: Tak to jsem nějak nepobral, jaký píčoviny?! Vidím hrb jako prase +6.6dB v tom tvým nesmyslu s BR...
"ARN 226 má Qčko asi 0.7, což je rozumná hodnota, ale spíš do otevřený ozvučnice."
Reagoval jsem na tuhle větu. Prostě a jednoduše, pro ARN226-03 je optimální snad opravdu jenom uzavřená ozvučnice...
Kdyby v té bedně byl BR tak by měl tentokrát "tentononc" pravdu s tím magnetem. ARN226-03 opravdu není vhodný do BR. Po přidání magnetu se z něj stane 226-07 a ten už tam s odřenýma ušima použít půjde. Vtip je ale v tom že ozvučnice je uzavřená, tam se 226-03 hodí a tudíž není co řešit. A Frank je zase chytrej jak rádio že? Žádnou variantu 226 bych do otevřené ozvučnice nedával a ty se Little nauč pro změnu číst. Frank psal otevřená a ne BR. To je docela rozdíl.
editoval Thales (26.07.08 0:58)
little otvorena ozvucnica myslene ako open-baffle ne br 
pekne.. az na tie perove svorky .. pripaltil by som par korun a hned ich vymenil
Děkuji všem za vaše názory .....
Nu hoši tak ted jste mi dali brouka do hlavy....pred rokem sem s tímto reprakem TVM ARN-226-03/4 akorat ze 8ohm takze TVM ARN-226-03/8. stavel bas tubu do auta...už nevim kolik to melo litru ale myslim ze neco kolem 20..a bylo to s BR ..a nalazeno asi tak na 45Hz..a vy tady pisete ze se to do BR nehodi...koukam ze to asi rozeberu a prepocitam na uzavrenou ozvucnici
protoze jestli ta tuba ma takovejhle hrb..tak to ji rozdupu...Jinak tohle moc pěkná práce...chválim;-)
Nehodí. 03 a 05 verze (prostě všechny 6,5" a 8" s jednoduchým magnetem) se dávají do uzavřenky. Verze s dvojitým magnetem (verze 07) se sice do BR použít dají ale s odřenýma ušima. Uzavřenka pro ty 8" je pak optimální přibližně 30-35 litrů.
Vojtěchu,dobrý.Sluchy máš předpokládám dobré,takže ozvučit auto není problém..Malý prostor,záleží na tom,co chceš vypouštět ven stáhnutými okny.Ať jsou reakce na tvůj záměr jakékoliv/viz výše/,závidím ti tvojí manželku,pro kterou jsi tento projekt uskutečnil.
Moje hodná říká že nic neslyší,takže se nemohu zbavit dojmu že vše dělám pouze pro sebe.
Se čtením mám také problém.Mně to nevadí,ale byl jsem prohlášen za píču od jakéhosi servisního technika ,který se zde jmenuje Sinclair a má hodně příspěvků-Prodejce asi.
Moc pěkně udělaný... Na můj vkus trochu velký (což je samozřejmě nutnost s hifi reproduktory), ale zpracování super.
hoši ..dotaz....ma tu ty samy ale 8 Ohm...bude to vadit?????....kamos chce bednu do auta a me se tu tyhle dva vali a tenhle napad se mi akorat hodí....Fakt moc pekná práce
Jou to vim taky..a pak to budou 4 Ohmy...ale ja myslel jestli jako nebude vadit kdyz tam misto 4 dam 8...jestli ten reprak nema jiny parametry...chapes
to ze kdyz je zapojis paralelne to znam zas taková lama nejsem 
Chci stavět podobnou bednu jen pro jeden úplně ten samí reproduktor - ARN 226-03/4. Jaký ideální objem by jste zvolili pro uzavřenou ozvučnici ? Jak moc záleží na tom kam na bedně umístím reproduktor, chtěl bych jej dát na boční stranu ozvučnice...aby mi reproduktor nehrál do sedaček nebo do stěny od motoru, ale spíše na bok. Názor, zkušenosti ?