(upravil sinclair 2. 10. 2007 13:46)

Re: SamXon

To záleží, kde jste je koupili. Dobrý obchodník, co si váží zákazníka, pajcy neprodává. To dělají jen zmrdi-giganti typu GME, co by to teoreticky nemuseli mít zapotřebí. Ale zřejmě se to vyplatí. Počítá se s tím, že pájený výkonový tranzistor nelze reklamovat a kvůli čtyřem kusům se s nima nebude nikdo natahovat. Jenže oni na těch čtyřech pajcech mají třeba dvě kila zisku, které by jinak dosáhli až prodejem třeba dvaceti originálů. A to se vyplatí....

Web

Re: SamXon

Makam v GM, sice v BA ale viem ako to tu funguje, keby som nepodpisal zmluvu ze budem ticho tak by som vam to povedal ako to funguje vsetko, a sinclair to presne popisal...

Vydrzte, za dva tyzdne podavam vypoved,potom vam to popisem ako to vyzera big_smile sa pogrcate keby ste vedeli kolko veci neni origos. Este ze waga a neutriky maju velku znacku, ti sa odrbat nedaju nijako. Je to skvela skusenost do buducna big_smile ked inde robota nebola,dobre je aj tu.

Re: SamXon

Tak na to se těším. Ode mě GME už nejmíň sedm let neviděli ani korunu a ani neuvidí.

Web

(upravil Tom.boy 2. 10. 2007 14:51)

Re: SamXon

pravdu povedat, dobre robite wink

edit: ale odomna to nemate big_smile

Re: SamXon

Thales napsal:

....Také se vyskytují ve zdrojích Seasonic - ....

osobne sem nevidel ale pry v seasonic zdrojich jsou nippon chemi-con.

Re: SamXon

Včera jsem měl možnost nahlédnout do vnitřku svého monitoru-nějak se pokazil tak mi ho kámík spravil. Povídám: Vidíš tam na ty elektrolyty? Co je to za značku? Odpověď: No je to nějakej Nippon... ...Nippon? Děláš si srandu? V tomhle low-endovym monitoru?...Teda ne, to neni Nippon ale Letton. Lol, takhle jsem se už hodně dlouho nezasmál. To mi připomíná Puma x Kuna, nebo Nike x Zike. cool cool

Re: SamXon

kyselym napsal:

osobne sem nevidel ale pry v seasonic zdrojich jsou nippon chemi-con.

Ano, Seasonic používá kondy Nippon. Několik jsem jich doma měl otevřených(ne kvůli závadě) a taky jsem je pořádně potýral na zátěži. Jednalo se ale o vyšší modelové řady S12 a M12, jak jsou na tom různé OEM série od nich netuším. Sám mám S12 430W, právě je to rok. Můj PC má příkon v zátěži 130W, to z něj fouká prakticky studený vzduch a 12cm větrák se jen tak převaluje na 750 - 800 ot.

Re: SamXon

presne na ten S12 430W mam spadeno wink tak dik za info

Re: SamXon

Mam zdroj Corsair (VX450), dělá je pro ně Seasonic. Zatím jsem se do něj nekoukal, tak doufam, že jsou kvalitně osazený.

Ty kondíky nejsou z GME a spol., dodavatel je zahraniční, takže si těžko o něm udělat obrázek.

fotka Nippon KXG

Re: SamXon

No asi takhle-opajcovat včetně dokonalého potisku jde všecko, ty žlutý děvky za peníze dokážou všecko. Odhalit to jde jenom dost podrobným měřením.
Nejspolehlivější postup, jak se nespálit, je nakupovat u dobrého obchodníka, už se opakuju...Dělám to tak už mnoho let a zatím to funguje.
Například do autozesilovačů peru originální fety, usměrňovače a koncáky od International Rectifier, ONSemi a SanKen, přestože bych mohl mít za třetinovou cenu Fairchildy, Mospec, CDIL a podobný hnoje.
Nevydělám sice tolik, ale nemám problémy s opakovanými reklamacemi, nic se mi nevrací, všecko chodí jak má, zákazník je spokojený a v případě potřeby se ke mně s nějakým dalším přístrojem vrátí. 

Jenom prostě nesmíte napoprvé čumět na cenu a až v druhé řadě na to, co od toho vlastně očekáváte.

Web

Re: SamXon

Sem se koukl do počítače co je tam a čumim smile oni tam sou na TV kartě kondy Tocon. Na grafice vidím Nippony KZG. Ma mainboardu už sem našel G-luxon, ve zdrojové části desky vidím Nippon KZG a ještě sou tam TEAPO, no fuj, to je teda směs, Je je to deska pro PIII - MSI 694T-Pro, prostě už skoro historická věc, PC je v chodu prakticky 8hodin denně už hoodně let - teď na něm píšu.

Re: SamXon

Mám v dílně na datasheety, dokumentaci a připojení k netu takovou starou, ale spolehlivou hrkávku PII 350MHz. Když jsem to při instalaci síťové karty čistil, všiml jsem si na MB elytů Nichicon, zdroj /200W klasika/ pro změnu CapXon.
Ten komplet běhá několik hodin každodenně od roku 1997...

Web

Re: SamXon

ja by som potreboval vymenit kondiky na grafike,robi mi blbosti,kde by som vedel u nas na SR kupit nieco pouzitelne? teraz su tam take zlte zo zankom Fjeden nichicon a potom jedn o dy DPS,take plechove bez znacky

Web

Re: SamXon

Objednej si to v Ecomu, posílají i na Slovensko.

Web

Re: SamXon

chcem sa spytat na kondenzatory rifa-avox. nekde som na ne necital nejake referencie.

Re: SamXon

Kondenzátory Rifa Evox sú podľa mňa výborné, ovšem aj podľa toho stoja. Vyrábajú sa série, či už elektrolyty alebo metalizované polyfenylsulfid rada SMR použiteľné od -55°C do +125°C. Neviem ako je to s dostupnosťou jednotlivých sérií, ale zrejme ich veľa distribútorov nemá, čo je škoda.
Nechcem byť za kacíra, ale kondenzátory Nippon beriem tak, že není nippon jako nippon. Napríklad ´sieťové´ 400V elyty absolútne bez problémov. Pri príležitostných opravách, 10 ročné menšie nippony mením častejšie ako 20 ročné ISKRA, frolyt, alebo Tesla. Nepamätám sa, že by som v TV videl vadný Frolyt. A to som ich spravil snáď aj do jednej stovky. Mával som v Nippony väčšiu dôveru..
Ad samxon-neviem, dnes si fakt kto chce čo chce aj vytlačí na zmršťovačku. Z mojich malých skúseností nič moc.

Re: SamXon

Malé nippony, trebárs 10u/50V sa kazia často, keď sú nevhodne umiestnené. Tiež som opravil toho dosť, a ako prvé idem po elytoch, zle umiestnených pri chladičoch, výkonových trafách, odporoch a podobne. Nieje to nič neobvyklé. Mením aj jamicony, iskry, tesly... To si proste nevyberieš.

Web

Re: SamXon

Tak samozřejmě, jakýkoliv elektrolyt u zdroje tepla je potenciální průser.

Web

Re: SamXon

... a co třeba kondenzátory Richey /www.richeycap.com/ ? Teď jsem na ně narazil v Semicu. Brát/nebrat?

Re: SamXon

Tom.boya asi niekto zastrelil, aby nevyzradil verejné tajomstvo lol
Ja som si na ASUS doske našiel v nábojovej pumpe elyty Nichicon série teraz dúfam, že netresnem-LZG. Nafúknutý a polovytečený asi po roku a pol používnaia PC. Ako sa tak dívam túto sériu nippon ani nevyrábal. Takže ak vidíte logo, nemyslite si, že máte vyhrané. Naproti tomu 5 ročný zdroj osadený CapXon fachčí spoľahlivo doteraz, nikdy som kondenzátory tejto značky nikde nemenil. Ad richey-neviem nepoznám, výbornú skúsenosť mám s kondíkmi Lelon. Mám od toho 200-300ks a bez chyby. Používam ich, kde sa dá..