Komercní reklama:

Eshop s hi-end elektronikou,
pro návštevníky fóra sleva,
více na tel. 603215624 ci na
info@luxusni-elekronika.cz
www.luxusni-elektronika.cz

Nejsi přihlášen

#1 28.05.10 19:54 «

antonio
admin
Web

Sped - Speaker Editor

Tohle jsem dělal po kousíčkách asi rok, zatím beta, všechny chyby a chybky prosím hlásit, finální verze by měla umět uložit screen do png a výstup unt by měl skutečně umět binární unt oproti současnému wdr pro WinISD. Původně děláno jen pro dopočet TS parametrů, dodatkově přibyla simulace pro chování v ozvučnici.

V polích funguje šipka nahoru/dolů a plus/minus, clik/dblclick v grafu.
Rád bych viděl screen jak vypadá na Vistě nebo 7, ještě nezkoušeno.

Pouze program: http://audioweb.cz/down/Sped.exe
Ve složce včetně souboru reper a zabaleno v raru: http://audioweb.cz/down/Sped.rar

Update:
22.07.2010: 1.0 beta 19

editoval antonio (22.07.10 21:03)

#2 28.05.10 20:16 «

little
zablokovaný
Místo: Písek

Re: Sped - Speaker Editor

Zeptám se jako blbec. Proč používat Sped namísto WinISD, LSP nebo BassBoxu? hmm

#3 28.05.10 21:35 «

mechanik
člen
Místo: Revúca

Podla mna to funguje dobre, parametre sa nedajú zadať v zlom poradí takže netreba vedieť postup ako napríklad vo WinISD, čísla sa nedajú dodatočne upraviť ale je ich potrebné celé prepísať, to ale nevadí. BR ozvučnica pre 10PS26 vychádza cca rovnaká ako vo WinISD cool

#4 30.05.10 19:51 «

antonio
admin
Web

little: Předně je malý, rychlý, dosti jednoduchý na obsluhu a krom toho začátečníci se na něm snadno naučí a leccos i sami pochopí a domyslí si, snad.

#5 08.06.10 15:28 «

Barell
člen

velmi pekny program, skusal som to (velmi ma potesilo ze moj reprak bol uz v databaze) a vysledky vychadzaju ok, ale chcelo by to pridat jednu funkciu:

Ked si ulozim nejaku krivku do tych farebnych pamati a potom sa prehodim napr. z uzavretej ozvucnice do bassreflexu, bolo by fajn ak by sa tam ta ulozena krivka dala zobrazit. Bolo by to fajn na porovnavanie krivky v jednotlivych typoch ozvucnic (napr. moja je momentalne 25L uzavreta a zaujimalo by ma porovnanie, ako by to vyzeralo keby som len do momentalnej ozvucnice pridal bassreflexovy natrubok)

Ale inac chutny softik smile

#6 09.06.10 13:31 «

Cripple
člen
Místo: Košice, SVK

Vyzera to fajn. Akurat to okno cele mohlo byt kustik vacsie aj s pismom.

Inak ok.

#7 10.06.10 18:38 «

antonio
admin
Web

Barell: Můžu se na to kouknout.

Cripple: Okno i písmo se už s největší pravděpodobností měnit nebude.

Edit: Barell: Hotovo, dvouklikem na text paměti.

editoval antonio (06.07.10 18:54)

#8 18.07.10 14:11 «

JanImrichJr
člen
Místo: Praha západ
Web

antonio: V čem jsi to psal? Mohl bych to přeložit pro linux smile
mohl bych mailem dostat zdrojáky? smile

#9 18.07.10 21:16 «

antonio
admin
Web

Delphi 7
no nejspíš ne smile ...alespoň zatím

#10 19.07.10 8:11 «

Hippo007
člen

Na Windows7 64bit je problém se zobrazením, pokud se ukládají křivky do pamětí. Zůstává vidět jen křivka přidaná do pamětí naposledy. Dole můžu klikat na texty pamětí jak chci a nic se neděje.
http://forum.audioweb.cz/uploads/thumbs/4290_sped.png

Koncem týdne snad vyzkouším i na Win7 32bit a Vistách 32bit

#11 19.07.10 14:41 «

antonio
admin
Web

Hippo007: Chtěl jsem to zkusit poladit pod 7, ale to jsem neměl dělat...

Mám C a D, na C XP, na D jsem teď hodil 7 64, to chci teď smazat, ale nevím jak, formátovat D není možný, bo nemám kam přesunout 500GB dalších souborů co na tom Dčku jsou... swinstvo.

#12 19.07.10 22:06 «

Hippo007
člen

Tento problém jsem už dlouho neměl. Mám na systémových discích první partišnu o velikosti 60-100GB a tu v případě potřeby přeformátuju a znovu nainstaluju, nebo obnovím ze zálohy. Na druhé pak mám data.
Pokud si dobře pamatuju, tak jestlis udělal dualboot, mělo by se to dát do pořádku editací souboru boot.ini, měl by vypadat nějak takhle:

[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

a pak smazání všeho přebytečného na disku D

#13 21.07.10 18:52 «

antonio
admin
Web

Nevím co je to dualboot, ale boot.ini vypadá takhle:

;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT

Při startu si musím vybrat který OS spustit, defaultně visí na 7.

#14 22.07.10 9:05 «

Hippo007
člen

Jo, to je dualboot - máš možnost po bootu PC si vybrat ze 2 OS. Ten soubor boot.ini máš v pořádku, jen je tam dopsán 7-čkama komentář, že 7 nepoužívají boot.ini a že se dá editovat zavádění OS přes systémový program bcdedit.exe ... ale jak bys vymazal možnost volby 7+XP při startu pomocí tohoto programu ti neporadím.
Já jsem se do stejné situace dostal při nainstalování Visty k XPčkům a taky nevěděl jak z toho. Je už to několik let, tak nevím, jak přesně jsem se z toho dostal.

Na webu jsem našel toto řešení:
Nabootovat z CD OS WindowsXP
na druhé obrazovce: R (oprava OS)
přihlásit do konzole
C:\fixboot
Enter
Reboot z HDD.
A měla by být zrušena volba OS při startu PC.

Já sám jsem tehdy asi použil jedné rady z Tipy a triky:
- opravte Windows XP a přitom ponechte jeho nastavení
Při častém používání Windows XP a instalaci a odinstalaci různých programů se dříve či později mohou objevit problémy a systém nemusí fungovat zcela korektně. Potom je nejlepší provést novou instalaci systému. V tomto případě však přijdete o veškerá nastavení, proto je lepší využít pouze opravu poškozených částí. Docílíte toho jednoduše. Vložte do mechaniky instalační CD s Windows XP a klikněte v menu Start na Spustit. Zadejte příkaz X:\i368\winnt32 /unattend (kde X je označení vaší mechaniky) a potvrďte OK. Při následující instalaci jsou opraveny všechny důležité soubory.

EDIT:
Zkoušel jsem Sped ve Win Vista 32bit i Win 7 32bit a má stejné problémy jako v 7 64bit popsané v #10

editoval Hippo007 (24.07.10 21:08)

#15 01.08.10 10:23 «

mirecmagy
člen

Prosím vás nemohol by mi niekto z vás dať ICQ alebo skype mám nejaké otázky pretože sú tam veci ktorým trocha nechápem dakujem pekne smile

#16 01.08.10 16:50 «

antonio
admin
Web

Je to skutečně k tomuto? O co jde?

#17 01.08.10 17:19 «

mirecmagy
člen

Potrebujem vedieť čo a kde tam mám zadať čo znamenajú tie skratky a tak všeobecne mám aj datasheet ale ten  je po slovensky

#18 01.08.10 17:28 «

antonio
admin
Web

Nejjednodušeji přepni v "data entry" na "quick" a zadej Qts, fs a Vas, pak se přepni na kartu ozvučnice a doplň Vb, případně další pole. Význam parametrů zde: http://audioweb.cz/tp-tsparametry.htm

Zápatí